Leverandører

I AOFF handler vi direkte med lokale landmænd. På den måde kan vi sikre medlemmerne fødevarer af høj kvalitet til en rimelig pris.

Vi samarbejder pt. med tre leverandører af grøntsager, æg og kød. Korsmedergaard er vores basisleverandør, der leverer frugt og grønt til os året rundt. Sommergrønt spæder op i det omfang de kan. Sommergrønt har et bredere soriment, men som navnet antyder, leverer de primært grønt om sommeren. Troldgaarden spæder til økologisk kød ved særlige lejligheder. Familien Blæsild og Bistad leverer en massse dejlig honning og honningprodukter og Nordisk tang leverer tangproduker fra Kalø Vig.

Fair og direkte handel

Vores samarbejde med landmændene bygger på princippet om fair og direkte handel. Det betyder i praksis, at vi ikke presser landmændene i pris. På den måde kan landemændene opretholde et mangfoldigt landbrug. Mange landmænd er nødsaget til at producere én eller få slags afgrøder for at kunne konkurrere i pris, hvilket resulterer i udpining af jorden. Dette ønsker vi at modvirke.
Samtidigt er vi i direkte dialog med landmændene om sortimentet og fødevarernes kvalitet.

Kort afstand fra jord til bord

Det er desuden afgørende for os, at der er kortest mulig afstand fra jord til bord. Det betyder, at vi samarbejder med landmænd i vores lokalområde. Den korte afstand gør, at fødevarerne har et maksimum af friskhed, smag og ernæringsmæssig værdi. Samtidigt reducerer vi de negative miljømæssige konsekvenser, som transporten forårsager.

Økologisk dyrket og produceret

Vi stiller krav til producenterne, om at fødevarerne som minimum skal være økologisk dyrket og produceret. Det betyder, at udpining af jorden samt brug af kemikalier, kunstgødning og pesticider er udelukket.

Sæsonbestemt

Samtidigt lægger vi vægt på, at udbuddet af fødevarer følger sæsonen. Det betyder, at vi ikke forhandler frugt og grønt, som er dyrket ved hjælp af kunstigt opvarmede drivhuse. I menuen til højre kan du læse mere om hver enkelt producent.